Mentalistin tekniikat osa 1: Ylimielisyyden mikroilme

Tässä sarjassa käyn läpi psykologisia tekniikoita, joita voi hyödyntää niin liike- kuin yksityiselämässä. Käy tykkäämässä Facebook-sivustani ja saat uudet päivitykset aina ensin.

Mikroilmeet ovat nopeita, kasvoilla käväiseviä ilmeitä joita ihminen sekä tuottaa että tulkitsee alitajuisesti. Mikroilmeistä on mahdollista päätellä ihmisen tunnetiloja ja reaktioita. Mikroilmeitä on hankala havaita tietoisesti, ellei tiedä miten ja mihin katsoa.

Tutkimuksissa on havaittu, että hyvät myyjät ja johtajat ovat usein myös hyviä tulkitsemaan mikroilmeitä - alitajuisesti.

Kaikki siis tulkitsevat sekä tuottavat mikroilmeitä alitajuisesti, mutta pienellä harjoittelulla jokainen voi parantaa omaa tasoaan.  Ihmiset tuottavat samoja mikroilmeitä kulttuurista riippumatta. 

Yksi kiinnostavimmista ja helpommista mikroilmeistä tunnistaa on ylimielisyyden mikroilme. Ylimielisyys on helppo, koska se on ainoa toispuoleinen mikroilme: toinen suupieli nousee hetkeksi ylös. 

Ihminen tuottaa ylimielisyyden mikroilmeen kokiessaan ylimielisyyttä tai itsetyytyväisyyttä asiaa tai ihmistä kohtaan. Usein valehtelija tuottaa tämän mikroilmeen juuri ennen valhetta tai sen jälkeen. Ihminen kokee, että hän valehteli onnistuneesti ja pääsi kuin koira veräjästä, jolloin hän kokee itsetyytyväisyyttä.

 Ylimielisyyden mikroilme on ainoa toispuoleinen mikroilme.

Alla olevassa videossa baseball-tähti Alex Rodriguez valehtelee steroidien käytöstä. Hän jäi myöhemmin kiinni tästä valheesta ja myös myönsi valehdelleensa. Kiinnitä huomiota sekä ylimielisyyden mikroilmeeseen, sekä ristiriitaiseen kehonkieleen (nyökkää vastatessaan kieltävästi).

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=9Ae-MVZJeG0&w=854&h=480]

Mielenkiintoista on myös katsoa vapaaottelija Jon Jonesin kasvoja hänen vastatessaan toimittajan kysymyksiin:

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=2y4Bg5XZuGM&w=854&h=480]

Amanda Knox on jenkkien "Anneliauer", jonka syyllisyyttä murhaan vatvottiin vuosikausia. Lopulta Knox todettiin syylliseksi DNA-tutkimusten avulla. Tarkkaile jälleen ylimielisyyden mikroilmettä, sekä ristiriitaista kehonkieltä.

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=4TK8DIc6cks&w=854&h=480]

Eikä pidä unohtaa klassista Bill Clinton pätkää. Keskittykää erityisesti aivan loppuun, kun Clinton on sanonut kaiken mitä halusi. Mitä kasvoilla tapahtuu?

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=agoHp9MjxrY&w=854&h=480]

Esittelen mentalistien tekniikoita ja demonstroin psykologisen taikuuden voimaa Vaasassa 11.3.2016

http://www.studioticket.fi/2015/12590/jose-ahonen-mentaalitapaus-11-3-2016-ritz/?lang=fi

Mentalisti Jose Ahonen

Mentalistin tekniikat-sarja jatkuu viikottain. Käy tykkäämässä Facebook-sivustani ja saat uudet päivitykset aina ensin.