Kiinnostaisiko ajatella kuin mentalisti?

Kuva: Karri Harju

Kuva: Karri Harju

Olen kouluttanut ja luennoinut erilaisille tahoille yritysmaailmasta poliiseihin ja turvakouluttajista opiskelijoihin. Saan toistuvasti kyselyjä avoimista luennoista, jonne kuka tahansa voisi tulla kuuntelemaan ja oppimaan mikroilmeistä, kehonkielestä, havainnointikykyjen skarppaamisesta ja yleisesti ottaen tehokkaasta vuorovaikuttamisesta. Kiireisiini (todellisuudessa laiskuuteeni) vedoten olen toistaiseksi julkisista luennoista kieltäytynyt. Lisäksi varsinaisen kohderyhmän puuttuminen luo tehokkaalle luennolle haasteita. Esimerkiksi poliiseille olen voinut opettaa tekniikoita, joita en vaikkapa myyjille missään nimessä opettaisi.

Muutamaa yksityishenkilöä nyt valmentaneena alkaa kuitenkin tuntua, että kokonaisvaltainen paketti voisi alkaa olla esittämiskunnossa. Tässä vaiheessa seuraava kysymys kuuluukin: kuinka montaa teistä tällainen parin tunnin luento voisi kiinnostaa? Tämän perusteella sitten teen päätöksiä, millä skaalalla asiassa etenen ja järjestänkö vaikkapa yhden luennon Tampereella ja toisen Helsingissä, vai kenties useammassakin kaupungissa.

Nautin luennoimisesta ja itselleni elämän mittaisista kiinnostuksen kohteista puhumisesta suuresti. On mahtavaa päästä haastamaan ihmisten käsitystä vuorovaikutuksesta ja näyttää, kuinka ohjailtavissa mielemme usein on. Aivojemme taipumus laiskotteluun on myös usein tehokkaan havainnoinnin ja läsnäolon tiellä.

Luentoni aiheita mm. ovat:

- Havainnoi kuin mentalisti

- Kuinka tulkita ihmisiä paremmin?

- Miksi päämme on näytönsäästäjällä ja kuinka siirtyä valvetilaan?

- Vuorovaikutushakkerointi käytännössä

- Miten aivomme huijaavat meitä ja kuinka voimme puuttua peliin?

- Väärin ymmärretty kehonkieli

- Mitä mikroilmeet ovat ja kuinka voit lukea niitä?

- Voiko valheita havaita?

- Kuinka psykologisilla tekniikoilla voidaan muovata todellisuutta?

- Kuinka motivoida tehokkaasti?

Jos sinua kiinnostaa, kuinka arjessasi voit ajatella kuin mentalisti, jätä tietosi alle. Ajatus on pitää luennon hinta osallistujille varsin kohtuullisena. Laitan jokaiselle yhteystietonsa jättäneelle myöhemmin viestiä, missä luento tai luennot järjestetään ja milloin. Sähköpostiosoitettasi ei lisätä millekään listalle enkä spämmää.

Edit : kiinnostuneita ilmoittautui jo sen verran lupaavasti, että varasin paikan ensimmäiselle luennolle. Katso tästä lisää.

Nimesi *
Nimesi


Jose AhonenComment