Esiinnyin ja luennoin New Orleansissa

Kuuma oli. Päivisin lämpömittari oli aina yli 30 ja alueen kosteusprosentti oli sellainen, että suomipoika tarkeni.

Kuuma oli. Päivisin lämpömittari oli aina yli 30 ja alueen kosteusprosentti oli sellainen, että suomipoika tarkeni.

Peilisolutaikuutta - ei temppuja, ei sovittuja avustajia, vain kaksi ihmistä ja maaginen yhteys.

New Orleans on värikäs, meluisa, autenttinen kaupunki jonne ei kannata lähteä laihdutuskuurilla. Ruoka oli taivaallista. Merenelävät olivat todella tuoreita ja valmistettu taidokkaasti. Katusoittajat soittivat jazzia paremmin kuin olen missään hetkeen kuullut. Ihmiset ystävällisiä, southern hospitality-käsite on selvästi totta. 

Olin kaupungissa, koska maailmanlaajuisen mentalistien kattojärjestön, Psychic Entertainers Associationin “Meeting of the Minds” kongressi järjestettiin tänä vuonna siellä. Vedimme Peten kanssa yhteisluennon porukalle, jonka lisäksi sain kunnian esiintyä kongressin iltatapahtumassa sekä kollegoilleni että hotellin asukkaille.

Jenkeissä uskalletaan reagoida taikuuteen! Tsekkaa video!

Muutamia vuosia sitten oman alan mestareille esiintyminen olisi voinut jännittää enemmänkin, mutta nyt tuntui siltä että paketti on hyvin kasassa ja kevät tahkottu tiukasti keikkoja joten tiesin olevani valmis. Esitykseni upposi hyvin yleisöön ja vedon jälkeen kehut kollegoilta kertoivat, että homma toimi. Eräs alani legenda (joka myös näytellyt sellaisissa elokuvissa kuin Star Wars ja Scarface) jopa totesi että hän piti esitystäni aidoimpana mentalismina, mitä hän on nähnyt Derren Brownin jälkeen. Tyypillisenä suomalaisena taisin vilkuilla lattiaan, sopertaa “thank you so much” ja karata äkkiä aulabaariin kaljalle. 

Small talk kollegoiden kanssa vielä menee, mutta Jenkeissä sitä pitäisi osata tuntemattomienkin kanssa. Kaduilla jos satut ottamaan katsekontaktin tuntemattoman kanssa, kuuluu sanoa jotain. “How’s it going?” “Good good and you?” “Awesome.”

Peten kanssa vetämämme luento kollegoille meni nappiin!

Peten kanssa vetämämme luento kollegoille meni nappiin!

Suomeen tullessani yritin moikata naapuria. Katsoi säikähtäneenä, painoi katseen alas ja jatkoi ripeästi matkaa. 

Meeting of the Minds kongressissa esiintyminen oli hieno virstanpylväs ja suomalaisena sain myös todistaa, kun ystäväni ja kollegani Pete Poskiparta nappasi alamme tärkeimmän palkinnon, The Dunninger Awardin. Palkinto annettiin tunnustuksena Peten pitkäjänteisestä työstä mentalismin saralla omassa kotimaassaan. Hieno hetki ja oikealle taholle meni.

Kesällä teen keikkoja harvakseltaan ja keskityn “Ajattele kuin Mentalisti”-kirjan kirjoittamiseen. Tein kustannussopimuksen kirjasta Atena-kustannuksen kanssa ja kirja ilmestyy alkuvuodesta 2020. Julkisia keikkoja kesällä löytyy pari Tampereella: 18.7. Arthouse Cafe Kehräsaari ja 8.8. Tampere Off.

Kävin tällä viikolla vieraana parissa podcastissa juttelemassa ihmismielen kummallisuuksista, hypnoosista, placebosta, manipuloinnista ja ties mistä. Ota haltuun:

https://www.supla.fi/audio/3441101

https://www.facebook.com/timo.lampen/videos/10219597340782142/Jose Ahonen