Loma?

Olen elättänyt itseäni yrittäjänä melko oudolla alalla nyt jo miltei kymmenen vuotta. Kesälomaa ei kerry, vaan töitä tehdään silloin kun niitä on ja lomaa pidetään silloin kun ehtii. Tosin loman käsitekin on hyvin häilyvä, laiturinnokassakin saattaa miettiä uusia temppuja tai lukea kirjallisuutta alaan liittyen. Joku viisas totesi joskus, että jos teet työtä jota rakastat, et tee oikeita töitä päivääkään. Omalla kohdallani tämä pätee hyvin. Vaikka työn määrä saattaa joskus olla kovakin, en juurikaan koe käyttäväni aikaa asioihin, joista en nauti.

Rock-muusikko Herra Ylppö laittoi ajatuksen aika hyvin:
“Tää poikkeustila ei oikeastaan ole mulle mikään poikkeus. En muutenkään näe ihmisiä. Tai lähde aamuisin työpaikalle. Joka päivä pitää ITSE keksiä jotain… Luoda jotain TYHJÄSTÄ jotta elää. Moni varmaan tajuu nyt ettei tän tyyppinen juttu ole henkisesti ihan iisi duuni. Jengi valittaa, että on helvetin tylsää. No, keksi jotain. Sitä mäkin oon tehnyt about 20 vuotta. Tervetuloa taiteilijasimulaattoriin.”

Mitä sitten päivittäin teen? Keikkoihin menee ajasta murto-osa ja ne usein painottuvat viikonloppuihin. Kirjoitan paljon, harrastan musiikin tekemistä, meditoin, kehitän uusia temppuja, luen alaani liittyvää kirjallisuutta, kuuntelen podcasteja, haaveilen äkkirikastumisesta loton ja kasinopelien avulla, suunnittelen ja toteutan markkinointia parille firmalle, kehitän uusia tapoja toteuttaa työtäni poikkeustilojen varalle ja unelmoin ajasta, jolloin pääsen taas matkustelemaan ja keikkailemaan ulkomailla. Korona peruutti usean ulkomaan keikan, joita odotin kovin ja toivon että pääsen vielä joskus ne toteuttamaan.

Kesä on onneksi ollut komea ja aikaa on riittänyt kalastukseen, luonnossa liikkumiseen ja terasseilla notkumiseen. Livekeikkoja ei puoleentoista vuoteen ole juurikaan päässyt tekemään, joten katse on jo syksyssä ja varovaisessa toivossa, että tästä pandemiasta päästäisiin eroon ja työt palautuisi suhteellisen normaaliksi. 

Elokuussa tuon Suomeen erään mentorini, Aaron Alexanderin. Mies ei ole mentalisti tai taikuri, mutta on ajatuksillaan vaikuttanut työhöni huomattavan paljon. Aaron yhdistelee taidetta, tiedettä, historiaa, filosofiaa ja psykologiaa ja luo täysin uskomatonta vuorovaikutustaikuutta. Olen saanut Aaronin filosofiasta sisältöä myös koulutuksiini ja “Ajattele kuin mentalisti” kirjaani. Aikoinaan miehen teos “Reality as an Art” mullisti ja toisaalta vahvisti ajatuksiani vuorovaikutuksesta ja siitä, mitä on olla ihminen.

Aaronin workshopiin osallistuu tällä hetkellä parisenkymmentä henkilöä. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, laita sähköpostia jose@joseahonen.com 

Workshop on painotettu esiintyjille, mutta siitä saa varmasti irti ajatuksia myös ihan tavalliseen vuorovaikutukseen ja uudenlaista tapaa hahmottaa todellisuutta.


Jose Ahonen