Taikakonsulttina Tampereen Teatterille

Spiraali_Tampereenteatteri

Tampereen Teatteriin on tulossa todella mielenkiintoinen esitys, jossa sain kunnian toimia taikakonsulttina. Taikurin / mentalistin työ on aika yksinäistä, ei ole työyhteisöä ja kollegoita näkee hyvin satunnaisesti. Onneksi paitsi kollegani, myös hyvä ystäväni, kirjamme kanssakirjoittaja ja turkulainen arkkiviholliseni Pete Poskiparta sentään muistaa päivittäin "Ura Ohi" viestillä :)

Lahjakkaiden teatterilaisten kanssa onkin ollut aivan mahtavaa puuhailla ja testailla eri taikahommia. Kokemus on ollut myös itselleni opettava, kun lähestyn viihteen tekemistä niin erilaisesta kulmasta teatteriin verrattuna. On upeaa nähdä, kuinka teos rakentuu lavastuksen, puvustuksen, musiikin ja tanssin avustuksella kokonaiseksi paketiksi. Huikean lahjakkaita tyyppejä työstää esitystä sekä lavalla että sen ulkopuolella.

Mun työ on pitkälti salaisuuksien pitämistä. Tiettyjä juttuja olen voinut kertoa vain hyvin erikoisalojen ihmisille yksityisluennoillani. Taikakonsulttina olemisessa on sekin mahtava puoli, että on saanut joitain salaisuuksia paljastaa ja nauttia nähdä se oivaltamisen ilme, jonka vain hyvin rakennetun taikatempun salaisuuden kertominen voi kasvoille tuoda.