Viisi keikkaa Jouluun.

 Kuva : Juulia Sarlio

Pikkujoulukausi alkaa taas olla ohi. En ole ennen ollut jouluihmisiä, mutta pakko myöntää että viimeistään tuossa joulukuun alussa alkaa katse siintää joulun rauhaan. Kausi on meille esiintyjille se kiireisin vuodesta, monet tekevät kolmasosan vuoden keikoista muutaman viikon sisällä. Keikkoja napsautellaan auki kuin joulukalenterin luukkuja. Enää viisi keikkaa jouluun...

Itse tein reilu parikymmentä keikkaa marras-joulukuussa. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän enää haluan tehdä kolmen keikan iltoja, joten tälle kaudelle olin sopinut useita kokoillan keikkoja juontoineen ja esityksineen. On paljon kivempaa keskittyä yhteen keikkaan kuin stressata aikatauluista, pysäköinneistä Helsingin keskustassa saati taksien saamisesta pikkujouluiltana. Tämän viikon perjantaina olisi luvassa kauden toinen kolmen keikan ilta. Palkkasin kuskikseni ystäväni välttääkseni sudenkuopat.

Vaikka esitys olisi sovittu alkavaksi 19.30 ja loppuvaksi 20.00, ei se tarvitse kuin yhden toimitusjohtajan pitämään se kuuluisa “viiden minuutin” puhe klo 19.25 joka loppuu viimein 19.45, että taikurin pakka on konkreettisesti sekaisin ja aikataulut uusittu. Toistaiseksi en ole yhdeltäkään keikalta ollut myöhässä enkä aio tälläkään viikolla olla.

Kilometrejä tuli myös paljon kuljettua niin omalla autolla kuin junalla. Juniin sellainen pikku vinkki, että paras hinta-laatusuhden on ravintolavaunun yläkerralla paikan suhteen. Paremmat penkit kuin extrapuolella ja hyvän tuurin sattuessa jopa oma nojatuoli jossa näköalat ulos.

Kilometrejä vilisee. Pimeyttä ja harmautta, perillä iloinen ja odottava yleisö. Pidetään hauskaa yhdessä reilu puoli tuntia, sitten he jäävät takaisin pitämään hauskaa, minä palaan pimeyteen. Olisi kiva tietää, mitä kaikkea esiintyjän päässä kemiallisesti tapahtuu esiintymisen aikana. Sen osaan kertoa, että uni kyllä tulee kotiin päästyään helposti, mutta usein herää parin tunnin päästä pirteänä miettimään keikan kulkua tai huomisia keikkoja. Mitä kollegojen kanssa olen asiasta jutellut, en ole asiassa yksin. Unilääkkeisiin en ole uskaltanut kajota, yritän pärjätä mindfulnessin ja mielikuvaharjoittelun avulla.

Keikkamatkoilla pientä lohtua toivat ässäarvat ja netticasinot, keikan jälkeen adrenaliineja purin Players Unknown Battlegrounds -pelissä. Kahdella edellä mainitusta olen vielä voitolla, jälkimmäisestä en.

Sijoitin syksyllä parhaisiin vastamelukuulokkeisiin, mitä rahalla saa. Sony WH-1000mx3 oli painonsa arvoinen hankinta kultaa. Yhdellä viikolla satuin sattumalta kolme kertaa junan lastenvaunuun. Päätös ei ollut minun, vaan VR:n järjestelmien. Lasten elämöinti ei haitannut, kun napsautti kuulokkeet päälle. Tämä ei ollut maksettu mainos.

Pienin keikka oli kymmenen ihmistä, suurimmalla yli tuhat. Paljon mustaa kahvia ja kivennäisvettä. Ne kuuluvat raideriini. Syödä yritin terveellisesti että jaksaisi. Salaattia, keittoja, kalaa. Hotelliöitä kertyi useita eikä hotellien aamiainen enää pitkään aikaan ole tuntunut hohdokkaalta. Jos se maksaa ekstraa, jätän aina väliin.

Tälle syksylle sattui myös kirjamme julkaisu. On ymmärrettävää, että kustantaja haluaa kirjan joulumarkkinoille. Joten ne vapaapäivät kun ei ollut keikkaa, olin promoamassa kirjaa jossain. Mutta palasina on leipä maailmalla ja yrittäjän pitää yrittää. Kirjaa onkin mennyt hyvin ja se on saanut hyvän vastaanoton. Löytyy kirjakaupoista sekä suoraan minun kauttani, näiden sivujen “kauppa” kohdasta. Laitan nimmarin oheen.

Vielä tämä viikko painetaan, keikkoja neljä. Ensi viikolla Club Harha HKI ja sitten joulun viettoon. Tammikuun vietän pitkälti ulkomailla, lähinnä lomaillen ja akkuja lataillen mutta pari keikkaakin pääsen vetämään legendaarisella Iskelmän stagella Playa Del Inglesissä. Samalla viikolla saman lavan valloittaa Frederik. Yritän ottaa meistä yhteiskuvan teidän iloksenne (laittakaa Instagram seurantaan). Paikka on muuten oikeasti todella mainio esiintyjän kannalta. Ainakaan edellisellä keikallani ei ollut edes humalaisia yleisössä. Mielelläni menen uudestaan.

Muistakaa pyhittää Joulu lähimmäisille, niille on aina liian vähän aikaa. Joulun taika tulee omista rituaaleista ja tavoista, joten tehkää siitä oman näköisenne.

YleinenjosemattiComment