Taiteilijaelämää

Minulta kysyttiin, millainen on taikurin/mentalistin päivä. Päivät vaihtelevat paljon, mutta otin nyt blogiin esimerkiksi maanantain, jolloin minulla ei ollut keikkaa. Otetaan keikkapäivä tarkasteluun joskus myöhemmin.

Klo 7.15  Herään. Aikoinaan kun lopetin päivätyöt ja aloin kokopäiväiseksi taiteilijaksi/yrittäjäksi, tykkäsin nukkua myöhään. Nyt kun elämä on asettunut ja uutuudenviehätys kadonnut, olen huomannut että loppujen lopuksi olen yllättävän aamuvirkku.

Herättyäni toistan aina samat toimet: kahvi vireille ja suihkuun. Suihkun jälkeen rauhallinen kahvituokio tietokoneen ääressä. Katson uudet sähköpostit, someviestit jne.

Klo 8.30 Joogaa. Yritän joogata joka päivä. Auttaa huonoon selkääni ja tietoinen hengittäminen tekee ihmeitä. Tykkään myös uida, mutta koska otin viime viikolla uuden tatuoinnin, on uimahalli nyt poissuljettu. Mökillä kalastan, useita tunteja päivässä.

Klo 9.15 Toimistotöitä. Päivitän keikkakalenteria, varaan lentoja ja hotelleja. Olen täysin riippuvainen Googlen kalenterista ja Drivesta. Teen nettisivuille pieniä päivityksiä. Muistuttelen ihmisiä tulevasta Club Harhasta ja kyselen esiintyjiltä teknisiä asioita iltaan liittyen.
Toimistotyöni ovat hyvin kimpoilevaa moniajoa. Videoeditoidessa ehtii hyvin vastata sähköpostiin, välissä voi päivittää nettisivuja ja jauhaa paskaa kavereiden kanssa. Tällä kertaa duunailen myös Taikuri Luttiselle julistetta muun ohella.

Syön aamiaista, tällä kertaa ruisleipää, schiracha-kastiketta sekä avokadoa.

Klo 11.00 Lähden kaupungille. Sain soiton, jossa työmiehet halusivat tulla tekemään paloturvallisuustoimenpiteitä työhuoneelleni. Menen siis työhuoneelle jatkamaan toimistotöitä. Matkalla kuuntelen podcastia, tällä kertaa Penn Jilletten tarinointia tarinoinnista otsikolla “Truth & Storytelling”.  Työmiehet tulevat ja tuuppaavat uretaania reikiin seinässä.

Klo 12.30 Johanneksen kanssa kahville. Kollegoiden kanssa on tärkeää jutella. Tämä ala on niin yksinäistä puurtamista, että ajatuksien tuulettaminen on paitsi terapeuttista myös hyödyllistä omalle uralle. Taikuudessa ja mentalismissa on oma hauska sisäpiirinsä. Jotenkin ala on onnistunut säilyttämään tietyn salaisuuden verhon yllään. Kollegojen kanssa ollaan tuon verhon sisäpuolella.

Klo 13.30 Tulen takaisin kotiin editoimaan videota eräälle yritykselle. Taiteilijahommien ohessa teen jonkun verran markkinointikonsultaatiota ja ideointia yrityksille, joskus jopa ihan käytännön töitä, kuten nyt. Suunnittelin, käsikirjoitin, castasin  ja ohjasin mainosvideon ja nyt vielä editoin sen. Näitä töitä on harvemmin, joten ne ovat hauskaa vastapainoa taiteilulle. Video on 4K formaatissa ja raskas editoida, joten rendailuajat katselen ostamaani Steve Martin Masterclassia komediasta. Kirjoitan samalla ideoita mentalismishowni käsikirjoitukseen. On tärkeää hakea koko ajan uutta oppia ja ideoita viisaammiltaan. Koko ajan pitää kehittyä ja tehdä enemmän kuin muut, että pärjää ja leipä tulee pöytään huomennakin.

Klo 17.15 käyn kävelyllä, kuunnellen samalla podcastia. Tällä kertaa Death, Sex & Money-nimistä, jossa vieraana Alec Baldwin. Kuuntelen paljon podcasteja. Aina kävellessäni tai matkustaessani sekä iltaisin nukkumaan mennessä. Showbiz-haastattelut ovat suosikkejani, niistä saa usein syvyyttä ja ymmärrystä alaan. Erilainen nippelitieto ja tarinat kiinnostavat aina ja tarjoavat ideoita omaan työhön. Lisäksi kuuntelen vapaaottelupodcasteja, koska joskus pitää myös nollata aivoja. Muutamia tämän hetken suosikkipodcastejani:99% Invisible, Criminal, Dan Carlin’s Hardcore History, Death, Sex & Money, Heavy Hands, Penn’s Sunday School, Stuff To Blow Your Mind, Stuff You Should Know, The Fighter & The Kid, The Joe Rogan Experience, The MMA Hour, This American Life.

Klo 17.45 Jatkan videon editointia. Samalla kuuntelen Steve Martinin oppeja ja teen muistiinpanoja. Harjoittelen myös muutamaa teknistä asiaa liittyen uuteen temppuuni.

Käsittelen uutta promokuvaani. Kuuntelen Spotifysta musiikkia settiäni silmälläpitäen. Tein päätöksen, että uuden showni taustamusiikit ovat kaikki etiojazzia. Kaiken pitää palvella kokonaisuutta ja hahmoa. Musiikin tulee olla kuin mun hahmo: tumma, outo, seksikäs, vinksahtanut, hauska, hypnoottinen. Pari esimerkkiä “Jose Ahonen Pääesiintyjä”-shown musiikeista sekä uusi introni:

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=SnvHQBO7bFk&w=640&h=480]

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=TT6O4bDioAE&w=640&h=480]

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=BYfhI4UO79g&w=854&h=480]

Klo 21.20 Luen hetken kirjaa. Yleensä luen esiintymiseen, psykologiaan ja mentalismiin liittyviä teoksia, tänään kädessä on kuitenkin Raija Pellin ja Terho Miettisen “Harhaanjohtajat - Vahvassa Uskossa”. Kirjan alkupuoli on todella kovaa kamaa suomalaisten uskonlahkojen sekoiluista, loppupuoli vähän jo itselle tutumpaa analyysiä plasebosta, ihmeparantumisista sun muista.

Klo 22.15 Pelaan Battlefield 1:stä. PC:llä. En ole kovin hyvä pelaaja mutta silti näköjään 127 tuntia on livahtanut pelin parissa.  Pelaaminen on hyvä tapa saada aivot harhautettua muualle, joskin tämä peli on joskus turhan intensiivinen pelattavaksi ennen nukkumaan menoa. 

Klo 23.15 Nukkumaan. Kuuntelen podcastia, tällä kertaa erittäin mielenkiintoinen 99% Invisible podcastin jakso “Vox Ex Machina”, joka kertoo äänisyntetisoinnin synnystä ja sen käytöstä puheen salaajana toisen maailmansodan aikana. Puhetta salasi kaksi vinyylilevyä, joista toinen Yhdysvalloissa, toinen Briteissä. Levyille oli tallennettu sama satunnaiskohina, joka toimi avaimena vokooderisalattuun puheeseen. Puhelun jälkeen levyt hajoitettiin.

Aika tyypillinen keikaton arkipäivä. Tämä viikko on muutenkin rauhallinen, yksi keikka ja keikkaan liittyvä palaveri. Ensi viikolla onkin sitten viisi keikkaa ympäri Suomea. Palataan asiaan sitten ja tutustutaan esimerkiksi takahuoneiden glamouriin.